Uddannelser

Uddannelser

Det tager ca. 2 år at blive uddannet brandmand. Når du bliver optaget, får du udleveret personlig brandudrustning og en ”bibber”.

Du skal gennem gå 3 kurser af forskellig længde. Mellem kurserne kører du med til alle udrykninger som ”lærling”. Du starter med et 12 timers førstehjælpskursus. Dernæst skal du have et 37 timers grundkursus. Kurset foregår om aftenen og på et par lørdage/søndage. Instruktørerne er brandfolk fra de forskellige brandstationer. Du kommer ud på stationerne til undervisning. Efter ca. et år kommer du på 148 timers funktionsuddannelse. Kurset foregår om aftenen og i weekenderne. Her lærer du blandt andet at blive røgdykker. Nu er du klar til at rykke ud med den første bil. Efter denne uddannelse kommer du på et 37 timers udvidet førstehjælp/håndtering af tilskadekomne-kursus. Du lærer blandt andet at frigøre fastklemte personer i biler.

Når du er gennem denne brandmandsuddannelse har du de samme kvalifikationer som alle andre brandmænd i Danmark, om det er i Københavns Brandvæsen eller i Skagen.